Parkpop Fans 1

Haags Veld

Waar kunnen we al het Haagse talent beter samen laten komen dan op het Haags Veld van Parkpop? Hier verzamelen Haagse cultuurinstellingen zich om je de crème de la crème van de stad te laten zien. Want Musicon, Popradar, PIP, GUAP, Stichting Aight en Cultuurschakel weten als geen ander wat er speelt in de stad en vullen het veld met opkomend muzikaal lokaal talent uit alle hoeken en gaten van Den Haag. Van diepe, dansbare underground naar toffe bands van morgen tot vette beats en hiphop.

Haags Podium
Op het Haags Podium laten Musicon en Popradar zien welke acts al regelmatig de grenzen van de stad opzoeken en op het punt van doorbreken staan. Op het derde grote podium van Parkpop spelen Callkoen, 54 GANG, Machine Makes Man, The Mighty Breaks, Supersonic Blues, Ava Nova, Mamihlapinatapai, Orange Grove en F1rstman. Musicon en Popradar zetten zich beiden in voor een gezond muziekklimaat in Den Haag.

YourStage
YourStage (Musicon) sluit het schooljaar af op Parkpop. In de circustent laten middelbare scholieren van alle scholen in Den Haag e.o. zien hoeveel talent ze in huis hebben. Alle podiumkunsten komen voorbij: musical, bands, rappers, singer-songwriters en dans. De acts worden beoordeeld door een professionele jury en kunnen een cultuureducatiebudget tot €1000 winnen. Ook op de Cultuurmarkt is van alles te ontdekken, zoals welke toffe workshops en cursussen op het gebied van muziek en dans te volgen zijn in Den Haag.

PIP x Submarine x Antilounge
PIP, het cultuurbordeel van Den Haag, en Submarine, platform voor Haagse underground, hebben de koppen bij elkaar gestoken voor een spannend programma op Parkpop en presenteren het beste van Antilounge. Het platenlabel Antilounge bestaat sinds 2003 en richt zich op vooruitstrevende, elektronische Haagse artiesten. Electro, jungle, instrumentale hiphop, juke, industrial, tekno, grime, breakcore, bassline, worldcore, IDM, garage, noise drones en terrorsalsa: Antilounge vertegenwoordigt ze allemaal. Programma: Charly & Gallus, Marric, Rowine, StellariaNemorum, Zoe Reddy music en Generate.

I Love Hiphop
In de I Love Hiphop area (Stichting Aight en GUAP) vindt de halve finale van de grootste breakdance competitie voor de jeugd van Nederland, de Nederlandse Breaking League (NBL), plaats. Tijdens deze Grand Slam strijden de dansers om een plaats bij de beste 8 van hun categorie. Na de battles zijn er optredens van Hermes Barzelini, LionL Liyagi, LA Santana, Large, Djesco en Pinas. De winnaar van ‘Agga’s Best’ (talentencompetitie op 29 juni in theater De Vaillant) maakt de line-up compleet. Naast al het breakdance- en rapgeweld wordt er ook live op Parkpop een kunstwerk gemaakt op een enorme graffitiwand.

People Stage
CultuurSchakel vroeg cultuurankers en andere Haagse culturele organisaties om de beste talenten uit hun netwerk te selecteren voor een plek op People Stage. En zij hebben geleverd! Op het podium staat een enorme diversiteit aan Haagse acts. Zo is er muziek, dans en poëzie, van volksdans tot hiphop en rap tot reggae. Programma: De Nieuwe Regentes met Carolien Geritz ft. Benito Jong en Sunny Rays Music, theater De Vaillant met D.Phanton en H.S.G., Ready To Play met Jah Reflection, Popagenda Scheveningen/YMCA Scheveningen met No Justice, Popschool Den Haag met Cobra, Muzee Scheveningen met Rania & Aisha DMC, Bibliotheek Loosduinen met Jimmy-D, Bandsessies Anton Constandse met WhatEls, Rolf Rondeltap, Twisted Olivier en Share, Laaktheater met Bulgaarse ROSE en Overstay, DiamantTheater met Het Dansatelier Den Haag en Lichtzee, The Hague African Festival met Kevin Bright. En CultuurSchakel presenteert het Dansplatform, BBQueenies en Vox Rosa Bekijk hier het programma van People Stage.