Het Parkpop Weekend aftrappen doe je op vrijdag 28 juni bij Parkpop Downtown! Geniet gratis van acts in uiteenlopende genres.
Parkpop Saturday Night is back. Get ready voor een swingende, zwoele zomeravond in het Haagse Zuiderpark!
Parkpop is het grootste gratis popfestival van Nederland.

Food Bass Shelter Dubyard

wo 21 augustus | | 11:54 - 11:54

Food Bass Shelter Dubyard is voor het vierde jaar op rij weer te vinden op het veld! Het reggae soundsystem uit Den Haag deelt hun liefde voor hoogwaardige vinyl producties en speelt verschillende stylen, van roots tot stepper maar ook dubplates. Verwacht een eigen area met veel positieve vibes, diepe dubs en stevige basslijnen maar vooral Roots & Culture.

Soundsystems zijn ontstaan in de jaren vijftig van de twintigste eeuw in de ghetto’s van Kingston (Jamaica). Arme Jamaicanen hadden genoeg van de bands in de vaak te dure kroegen en zetten hun geluidspeakers en draaitafels op straat. Op deze manier was de muziek en het feest toegankelijk voor iedereen. In het begin werd er vooral Rhythm & Blues uit de VS gedraaid. Al snel begonnen ze hun eigen muziek te produceren waar ska uit voortkwam. Uiteindelijk werd ook veel Reggae & Dub gemaakt en gedraaid.

In de jaren zeventig emigreerden veel Jamaicanen naar de UK, waardoor Soundsystems ook daar voet aan de grond kregen. Mensen begonnen hun eigen soundsystem te bouwen en sessies te organiseren. Tot de dag van vandaag is de Soundsystem cultuur nog steeds een belangrijk deel van Jamaicaanse geschiedenis en cultuur en heeft het wereldwijd een sterke basis gelegd voor verschillende muziekgenres.

  • Volg deze artiest
Line up