Het Parkpop Weekend aftrappen doe je op vrijdag 28 juni bij Parkpop Downtown! Geniet gratis van acts in uiteenlopende genres.
Parkpop Saturday Night is back. Get ready voor een swingende, zwoele zomeravond in het Haagse Zuiderpark!
Parkpop is het grootste gratis popfestival van Nederland.

Parkpop Roots - Blackbird & Judy Blank

zo 30 juni | Go-Tan Stage | 16:10 - 16:55

Parkpop Roots presents Blackbird & Judy Blank! Tijdens Parkpop Roots krijg je niet één maar twee Roots acts voorgeschoteld op de main stage van Parkpop The Hague. De Amsterdamse zangeres Blackbird is een oude ziel in een jong lichaam: haar volwassen stemgeluid is doordrenkt met vintage soul en folk, met wijselijke teksten over het leven, keuzestress, de zoektocht naar geluk en vrijheid en hoe we daar soms in verdwalen.

BLACKBIRD

Met haar scherpe observaties op de huidige wereld en soepele melodielijnen heeft Blackbird, oftewel Merel Koman, een geheel eigen kijk op het genre. Hiermee schopte ze het afgelopen jaar al tot grote podia en festivals als Pinkpop en Eurosonic Noorderslag en trok ze door het land met haar eigen clubtournee. De prachtige, nostalgische songs van Blackbird zijn geknipt om te luisteren tijdens een mooie zomernacht, of om keihard in je cabrio te draaien met je haren in de wind op weg naar het strand. Of om heerlijk op een zonnige zondagmiddag bij weg te dromen in het Zuiderpark tijdens Parkpop natuurlijk!

Blackbird - Moonshine Motel

JUDY BLANK

De jonge Utrechtse singer-songwriter Judy Blank vertrok vorig jaar met haar laatste spaargeld naar Nashville Tennessee om een album op te nemen. Ze trok zich terug in de studio met een gerenommeerde producer en kwam weer naar buiten met de prachtige, bluesy americanaplaat Morning Sun, die inmiddels al bijna twee miljoen streams heeft aangetikt op Spotify.

En alsof dat niet genoeg is, mag de artieste Sir Elton John en Seasick Steve tot haar fans rekenen en beklom ze zowat ieder podium wat er te beklimmen valt, van festivals als Lowlands, North Sea Jazz en Pinkpop, donkere koffiezaakjes in New Orleans tot zalen als de Ziggo Dome en Paradiso in Amsterdam. Met zo’n flink cv zou je bijna vergeten dat Judy Blank pas vierentwintig jaar is! Live grijpt Judy je bij je keel met haar wonderschone liedjes, die ze vol overtuiging speelt tijdens haar energieke, vrolijke liveshow, zoals ook te zien zal zijn op het hoofdpodium van Parkpop tijdens Parkpop Roots.

Judy Blank - Mary Jane

  • Volg deze artiest
Line up